Cumartesi, Mart 2, 2024
Ana Sayfa Dünya ve İklim Düşük proteinli rasyonlarla beslenen sığırların süt verimini artırmak için amino asit takviyesine...

Düşük proteinli rasyonlarla beslenen sığırların süt verimini artırmak için amino asit takviyesine ihtiyacı olabilir

Düşük proteinli rasyonlarla beslenen sığırların süt verimini artırmak için amino asit takviyesine ihtiyacı olabilir
Düşük proteinli rasyonlarla beslenen sığırların süt verimini artırmak için amino asit takviyesine ihtiyacı olabilir

Süt inekleri, gübrelerinden kaynaklanan nitrat sızıntısı, besin yüklü akıntı ve amonyak buharlaşması gibi çevresel nitrojen kirliliğini azaltmayı amaçlayan düşük protein konsantrasyonlu diyetlerle beslendiğinde, süt üretimleri zarar görebilir.

Amino asit histidin takviyesi, süt ve süt proteini veriminin korunmasına ve hatta arttırılmasına yardımcı olabilir.

Bu, Penn State’in seçkin süt ürünleri beslenme profesörü ve sera gazı ve geviş getiren hayvanlardan kaynaklanan diğer emisyonlar konusunda önde gelen otorite olan Alexander Hristov liderliğindeki uluslararası bir araştırma ekibi tarafından yürütülen yeni bir çalışmanın sonucudur. Araştırmacılar yakın zamanda bulgularını dergide yayınladılar. (Süt Bilimi Dergisi.)

Hristov, histidinin, süt inekleri de dahil olmak üzere insanlarda ve hayvanlarda biyolojik işlevlerin ve sağlığın korunmasına yardımcı olan molekülleri oluşturan protein sentezi için gerekli bir amino asit olduğunu açıkladı.

Kendisi, Avrupa’da daha önce yapılan çalışmaların, Kuzey Avrupa’da baskın yem olan ot silajına dayalı diyetlerle beslenen süt ineklerinde düşük histidin seviyelerinin süt üretimini sınırlayabildiğini gösterdiğini ekledi.

Birkaç yıl önce Penn Eyaleti Tarım Bilimleri Fakültesi’ndeki Hristov’un laboratuvarında yapılan araştırma sorunu ortaya çıkarana kadar, sınırlı histidin, tipik Kuzey Amerika diyetleriyle beslenen süt inekleri için bir sorun olarak görülmüyordu. Bu deneylerde, inekler gübreden kaynaklanan nitrojen kayıplarını ve amonyak emisyonlarını azaltmayı amaçlayan düşük proteinli diyetlerle beslendiğinde kan histidin konsantrasyonları önemli ölçüde düştü.

Bunu Journal of Dairy Science’da yayınlanan bir dizi deney takip etti ve inekler düşük protein konsantrasyonuna sahip diyetlerle beslendiğinde histidin’in süt üretimini ve süt protein içeriğini korumadaki önemini doğruladı. Hristov, emziren memelilerin emzirme sırasında meme bezleri tarafından süt sentezini desteklemek için büyük miktarlarda amino asitlere ihtiyaç duyduğunu belirtti. Amino asit metabolizması emziren meme bezi için kritik bir süreçtir.

“Bu araştırmanın doruk noktası, süt ineği diyetlerine histidin takviyesinin yemdeki kuru madde alımını, süt verimini ve süt proteini konsantrasyonunu arttırdığı sonucuna varan 17 çalışmanın yakın zamanda yayınlanan meta-analiziydi” dedi. “Dikkat çekici bir şekilde ve Penn State araştırmasının da gösterdiği gibi, diyet formülasyon modellerine göre, düşük protein içeriğine sahip diyetlerle beslenen ineklerde, yeterli protein alımı sağlayacak şekilde formüle edilen diyetlerle karşılaştırıldığında, histidin takviyesiyle süt proteini konsantrasyonundaki artış dört kata kadar daha fazlaydı. ”

Hristov, histidin’in esansiyel amino asitler arasında benzersiz olduğunu, çünkü histidin kaynağı olarak hizmet edebilecek ve kısa vadeli eksiklikleri maskeleyebilecek vücut rezervlerinin bulunduğunu söyledi. Bu nedenle süt ineklerindeki histidinin etkileri uzun vadeli, sürekli tasarımlı deneylerle araştırılmalıdır.

Hristov, “Ayrıca, inek için amino asitlerin ana kaynağı olan rumende sentezlenen mikrobiyal protein, diğer potansiyel olarak süt sınırlayıcı amino asitlere kıyasla histidin bakımından düşüktür” dedi. “Bu, inekler düşük proteinli diyetlerle beslendiğinde histidinin ilk sınırlayıcı amino asit haline geldiği yönündeki hipotezimizi destekliyor. Dolayısıyla mikrobiyal proteinin, süt proteini sentezi ve vücut fonksiyonları için bir amino asit kaynağı olarak rolü daha da kritik hale geliyor.”


Araştırmaya Tarım Bilimleri Enstitüsü’nden Susanna Raisanen katkıda bulundu. ETH Zürih, İsviçre; HelenLapierre, TarımVeAğrıYemek Sherbrooke Araştırma ve Geliştirme Merkezi,Kanada; ve William Price, İstatistik Programları, Idaho Üniversitesi. Penn State doktora mezunu, şu anda Ohio State Üniversitesi’nde doçent olan Chanhee Lee ve şu anda Cargill’de kıdemli geviş getiren beslenme uzmanı olan Fabio Giallongo, Hristov’un laboratuvarında öğrenci oldukları süre boyunca histidin projesine katıldılar.

ABD Tarım Bakanlığı’nın Ulusal Gıda ve Tarım Enstitüsü bu araştırmayı destekledi.

BENZER KONULAR

Bir Asırdan Fazla Bir Süre Önce Gözden Kaçan Bir Araştırma Colorado Nehri Krizini Nasıl Artırdı?

Hidrolog Shemin Ge, Colorado Nehri'nin su kaynaklarının yönetiminde geçmişteki hatalardan ders alınmasının altını çiziyor. Eugene Clyde La Rue'nun gözden kaçan çalışmasının altını çizerek, mevcut...

İklim Değişikliği Orman Yangını Risklerini Nasıl Arttırıyor?

Bilim adamları, iklim değişikliğinin gelecekteki orman yangını riski ve mevsimsellik üzerindeki etkisini değerlendirmek için bitişik ABD için çok sayıda yangın tehlikesi endeksini inceledi. Orman yangınları...

Leavenworth’ta Bir Kış Harikalar Diyarı

“Buz saçağı” adı, Washington eyaletindeki Bavyera'dan ilham alan Leavenworth kasabasında ve çevresinde sıklıkla görülüyor. Leavenworth ve çevresinde kışa benzer isimler oldukça fazla. Icicle Creek ve Icicle...
- Advertisment -

Son Eklenenler

X-Işını Astronomisinde Paradigma Değişimi

- Advertisement - 9 Ocak 2024’te fırlatılan Einstein Sondası, ESA ve MPE’nin katkılarıyla Çin Bilimler Akademisi liderliğindeki bir ortak girişimdir. Amacı, kozmik olaylardan kaynaklanan X-ışını...

Gücün Sınırlarına Meydan Okuyan Lazer Yapımı Metaller

- Advertisement - Lazer bazlı katmanlı üretim yoluyla üretilen yenilikçi yüksek entropili alaşımlar, endüstriyel uygulamalar için benzeri görülmemiş bir güç ve esneklik sunar. Gelişmiş tekniklerle...

Hücresel atık yönetimi ve yaşlanmada otofaji genlerinin yeni rolleri

Yaşla birlikte azalan otofaji, araştırmacıların daha önce şüphelendiğinden daha fazla gizemi barındırıyor olabilir. Buck Enstitüsü, Sanford Burnham Prebys ve Rutgers Üniversitesi'nden bilim adamlarının, yanlış...

Antibiyotik Direnci Araştırmalarında Oyunun Kurallarını Değiştirecek Bir Şey

Antibiyotiğe dirençli bakterilerle mücadeledeki potansiyeli nedeniyle incelenen bir bakteriyofaj olan φX174, alternatif antibiyotiklerin geliştirilmesine yönelik yeni bilgiler sunuyor. yaşında COVID-19kelime "virüs” bulaşma, hastalık ve hatta...